Ce trebuie să ştii înainte să cumperi o armă.

O armă de foc te poate pune în postura unui judecător şi a unui călău, iar toate acestea în decursul câtorva secunde! De aceea trebuie să te gândeşti serios şi cu multă responsabilitate înainte de a te decide să devii un deţinător al unei arme de foc letale.

Decizia de a cumpăra un pistol şi de a deveni astfel un deţinător legal, trebuie să vină după o analiză serioasă, sinceră şi responsabilă.

De aceea m-am gândit să vă ajut cu câteva sfaturi în acest sens.

Dacă eşti într-o astfel de situaţie, mai jos sunt câteva întrebări pe care trebuie să ţi le pui şi cărora ar trebui să le răspunzi cu maximă sinceritate şi responsabilitate:

 • Consumi alcool sau droguri?
 • Eşti o persoană impulsivă?
 • Te crezi capabil să iei viaţa unei alte persoane?
 • Ţi se întâmplă să traversezi perioade lungi de depresie?
 •  Locuieşti singur sau sunt şi copii ce locuiesc cu tine?
 • De ce consideri că îţi trebuie o armă de foc?
 • Ai folosit vreodată o armă de foc?
 • Eşti o persoană dezorganizată, neîndemânatică sau predispusă la accidente?
 • Eşti dispus şi crezi că ai răbdarea necesară pentru a obţine cunoştiinţele, deprinderile, atitudinea şi abilităţile necesare pentru a te descurca fără probleme cu o armă de foc?

 Dacă îţi vei răspunde sincer la aceste întrebări, poţi spune că pentru început ai găsit câteva argumente pro sau contra, ce te pot ajuta să iei o decizie bună. Dar asta nu e totul,  urmează alegerea modelului, studierea legislaţiei aferente acestui domeniu şi însuşirea regulilor elementare privind securitatea, modul de utilizare şi manipulare a armei. Despre toate acestea promit să discutăm mai în detaliu în alte postări.

3 thoughts on “Ce trebuie să ştii înainte să cumperi o armă.”

 1. inca o intrebare la care ar fi de dorit un raspuns :

  ce se intampla daca impusc mortal tiganul constructor de blocuri peste casa mea, in slujba clanului Onoriu-Oprescu, la mine in curte ? Dar daca ei sunt 15, iar eu unul singur ? dar daca mai am si o camera care inregistreaza momentul in care fac acest bine omenirii ? Daca apoi ma duc sa imi iau paine cu arma in buzunar ca numai pot merge pe strada …

  Indemnul la a respecta Politia si statul Roman este cat se poate de cetatenesc, insa cand statul taie lefurile si da afara din Politie… nu trece mult pana cand veniturile vor fi suplinite de infractori. Iar eu, cetateanul fara stat, sunt prins la mijloc. Anticipez raspunsul intrebarilor retorice de mai sus. Infund puscaria.

 2. Înainte de a alege ce fel de obiect este mai potrivit pentru autoapărare, întreabă un avocat penalist cu vechime care cunoaște bine jurisprudența, ce probațiune trebuie să ai în favoarea ta ca să ți se rețină legitima apărare. Vei afla că dacă nu te cheamă Iovan și nu ești permanent înconjurat de martori și de camere video, o armă letală te poate duce direct la condamnare, deși în fapt ai fost într-o situație de legitimă apărare. Având în vedere aceste considerente, cred că dispozitivele cu electroșocuri și spray-urile cu substanțe iritant-lacrimogene sunt soluții mult mai practice, cu atât mai mult cu cât regimul privind portul și deținerea acestora este mult mai puțin restrictiv. Te scot dintr-o situație critică fără să provoace, în cele mai multe cazuri, vătămarea corporală sau moartea agresorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *