Conferinţa de presă a şefului călăreţilor locali

Astăzi am avut privilegiul să privesc la televizor o conferinţă de presă susţinută de şeful localilor bucureşteni.

Probabil că directorul localilor bucureşteni a dorit să lămurească unele aspecte şi să justifice situaţia penibilă în care a ajuns pseudo-instituţia pe care o conduce, după scandalul privind paznicii unei firme de pază ce purtau fără drept uniforma localilor şi care au sancţionat cetăţeni, fără a avea un astfel de drept.

Nu a ieşit deloc aşa cum şi-a dorit domnul Ion Ţincu, ba mai mult, acesta a dovedit că nu are nicio treabă cu acest domeniu, că nu deţine nici măcar cunoştiinţele juridice elementare necesare pentru o persoană ce se doreşte a conduce nişte indivizi care în mod normal ar trebui să aplice legea.

Veţi vedea că acest conducător, al unei instituţii ce se presupune că face parte din sfera celor de aplicare a legii, este complet aerian şi trăieşte în lumea lui. Ba mai mult, nu are nicio reţinere în a se face de râs în public, rostind nişte aberaţii greu de imaginat. Se comportă exact ca un stăpân pe propria moşie, trăind cu impresia că poate face absolut orice îi trece prin cap.

Priviţi şi vă minunaţi:

 

Un discurs penibil, plin de aberaţii juridice, total incoerent, în care se precipită şi nu reuşeşte decât să demonstreze că instituţia din care face parte, este formată persoane ce nu au nicio tangenţă cu acest domeniu, total nepregătiţi.  Vorebeşte despre nişte lucruri ce nu au nicio legătură cu subiectul conferinţei. Repetă nişte lucruri total irelevante, inventează termeni … ce mai, penibil.

Compară călăreţii angajaţi ai unei societăţi cu răspundere limitată, cu soldaţii angajaţi pe bază de contract ce existau până în 2007, în armată sau jandarmerie. În plus “legislaţia în vigoare” de care se prevalează, privind militarii angajaţi pe bază de contract nu se va putea aplica vreodată poliţiştilor locali. De ce? Pentru că ei NU sunt militari. Probabil legăturile între cele două situaţii sunt numai în mintea sa, ca să nu mai amintesc faptul că poliţia nu a avut niciodată o astfel de categorie de personal.

Culmea, chiar se plânge că opinia publică îi confundă cu poliţiştii din Poliţia Română!? Vă daţi seama?

De parcă nu ei sunt cei ce au făcut lobby şi şi-au dorit să se numească poliţişti, imitând fără nicio jenă, însemnele şi uniforma poliţiştilor. Dacă e aşa, de ce nu or fi rămas la vechea denumire de gardieni publici şi să-şi creeze o imagine proprie, să se bucure de respectul şi autoritatea pe care şi-ar fi creat-o numai ei.

Se pare că impostura a devenit o practică instituţionalizată, cu acordul şi ştirea conducătorilor!

Astfel de indivizi sunt cei desemnaţi/numiţi de primari să se ocupe de siguranţa cetăţeanului, de ordinea publică şi chiar au ajuns să-şi dea cu părerea despre  acest domeniu, susţinând că ei cunosc mai bine problemele cetăţeanului pe această linie, repetând obsesiv oriunde au ocazia, gogoaşa cu “descentralizarea serviciilor deconcentrate”. Este doar o manipulare, prin care oamenii politici încearcă să se infiltreze şi să-şi subordoneze şi acest domeniu pe plan local, transformând primarul într-un fel de stăpân al unei enclave feudale.

Sper ca dosarul de cercetare penală din acest caz să se finalizeze cu o condamnare, întrucât după părerea mea, sunt întrunite toate elementele constitutive pentru câteva infracţiuni serioase.

.

2 thoughts on “Conferinţa de presă a şefului călăreţilor locali”

 1. No, hai ca asta e si haioasa, si de plans, si revoltatoare. Hai sa legiferam circul. Sunt de acord ca cine a semnat si aprobat foile respective sa ajunga la inchisoare. 

  Politia calare suna frumos, dar sa folosesti o firma de paza pentru asta e cel putin o idee cretina. Ce avea daca era Protectie SRL calare si i se permitea sa umble de colo -colo ca sa faca oarece ordine in parc. Daca au mai si avut legitimatii de functionari publici, atunci e grava treaba. 

 2. Manuel, acestea sunt consecinţele când indivizi ce nu au avut niciodată legătură cu această meserie, încep să se joace de-a poliţia. După cum vezi, acest individ trăieşte cu impresia că poate face absolut tot ce vrea el pe acolo. Ba chiar încearcă cu disperare să convingă opinia publică că e în regulă ce se întâmplă acolo.
  Poate te vei întreba cum s-a ajuns aici?
  Cu ceva vreme în urmă guvernul a obligat primăriile să-şi redimensioneze numărul de angajaţi din poliţia locală/comunitară, în funcţie de numărul locuitorilor. Atunci, mulţi dintre aceşti “şmekeri locali” au făcut un “artificiu” (dăcă poate fi numit aşa). Mai exact, au înfiinţat nişte firme de pază şi personalul ce trebuia disponibilizat, a fost angajat în aceste firme. Evident că acestor firme le-au fost încredinţate nişte contracte de către primăriile respective.
  Şi uite aşa, au fentat legea care nu permite primăriilor să-şi angajeze comunitari după bunul plac.
  Iar cazul de mai sus este doar unul dintre exemple, ce demonstrează că în primării prioritatea este sifonarea banului şi nicidecum grija pentru siguranţa cetăţeanului sau ordinea publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *