Infatuarea, grobianismul, comportamentul şmecheresc şi ipocrizia au o imagine clară, Şerban Huidu

Viaţa ne serveşte zilnic lecţii dure, dar din păcate puţini sunt cei ce conştientizează acest lucru.

Probabil că aţi auzit de accidentul de circulaţie produs de domnul Şerban Huidu, care a ucis trei oameni nevinovaţi. Este imposibil ca cineva să nu fi aflat despre această întâmplare tragică. Trecând peste circul şi spectacolul grotesc al televiziunilor şi a cotidianelor ce se autointitulează ca fiind “de ştiri”, deşi în realitate sunt doar un alt fel de tabloide cu iz OTV-ist, nu vreau să discut despre accidentul în sine. De ce? Pentru că ceea ce s-a întâmplat este o TRAGEDIE, o adevărată dramă … din orice punct de vedere am privi.

Vreau să discut aici şi să vă arăt că lucrurile în realitate nu stau deloc aşa cum ne sunt prezentate pe la televizor sau prin presa scrisă de către aceşti formatori de opinie, ce se autointitulează jurnalişti, analişti, producători tv şi alţii, în general persoanlele publice sau aşa zisele vedete. Sigur că se vor găsi mulţi deştepţi, care să aibă ceva de comentat invocând tot felul de scuze penibile, ce le putem vedea şi în dezbaterile televizate, în stilul tipic românului linguşitor şi pupincurist.

Cu toate astea, realitatea este destul de clară şi incontestabilă, domnul Şerban Huidu a ucis trei oameni nevinovaţi.

În ianuarie 2009, domnia sa, din poziţia ce l-a consacrat, aceea de lup moralist, anunţa singurel pe blogul său faptul că un “plotonier” de la rutieră l-a sancţionat şi i-a reţinut permisul de conducere. Dacă totul s-ar fi rezumat numai la atât, nu cred că era vreo problemă. Dar nu a fost numai atât, domnul Şerban Huidu în loc să-şi asume cu demnitate greşeala comisă şi eventual să conştientizeze sau măcar să-l pună pe gânduri, a simţit nevoia să-şi etaleze mentalitatea ipocrită specifică unui parvenit, jignind gratuit un poliţist ce nu a făcut nimic altceva decât să-şi facă datoria.  Ştiu că pare dur ceea ce spun, dar după cum spuneam şi la începutul acestei postări, viaţa i-a oferit o lecţie dură, iar când spun asta, mă refer la faptul că aş vrea ca domnul realizator radio-tv să le povestească acum familiilor celor pe care i-a ucis despre, citez: “infatuarea, grobianismul şi tratarea şmecherească a şoferilor de către plotonierul Martinescu” pe care-l propunea ironic spre avansare, la aceea vreme sau despre “corectitudinea poliţiei din zonă“, ce au avut tupeul să-l lase fără permisul de conducere chiar în zona în care acum el a produs acest tragic accident. Nu există o dovadă mai clară a ipocriziei cuiva.

Să le luăm pe rând.

 Huidu – infractorul periculos

În primul rând, titlul ironic ne arată că domnia sa nu cunoaşte Codul Rutier, pentru că în caz contrar ar fi trebuit să ştie care este diferenţa între un infractor şi un contravenient. Dar probabil că a ales acel titlu din dorinţa de a se autovictimiza şi înclinaţia către senzaţional a celor din mass-media.

 Am de gand sa contest marlania si rautatea politistilor de la Brasov care in 2008 se comporta mai ceva decat militienii lui Ceasca! in primul rand am ajuns la panoul cu violatori si talhari

 Am de gand sa contest marlania si rautatea politistilor de la Brasov care in 2008 se comporta mai ceva decat militienii lui Ceasca! in primul rand am ajuns la panoul cu violatori si talhari

Sigur că da, poliţiştii au fost răi şi mârlani, deoarece şi-au făcut datoria acolo. Pentru că societatea de asta i-a trimis acolo, să identifice şi să-i sancţioneze pe inconştienţii ce se cred buricul pământului, dar domnul Şerban nu a înţeles nimic şi a preferat să reacţioneze exact ca orice cocalar, jignind şi dezinformând fără nicio jenă, prin aceea afirmaţie conform căreia ar fi ajuns la panoul cu violatori şi tâlhari. De altfel, o “tehnică” penibilă şi neonestă prin care a încercat să se autocvictimizeze inutil.

Lasand la o parte exprimarea auzi: “l-au depistat in trafic…”, as vrea sa le reamintesc politistilor ca H. Serban nu a fost singurul oprit si cu carnetul retinut, au mai fost si altii, de care am sa ma interesez personal daca permisul le-a ramas sau nu la politie a doua zi. Nu am coborat din masina timp de 45 de minute cat i-a luat agentului sa se consulte cu omul de la radar, sa scrie si sa-mi suspende permisul! A facut treaba ca la carte: 45 de minute.

Din nou, domnul Şerban ne dovedeşte că a reacţionat la fel cum o fac şi majoritatea cocalarilor, atunci când sunt opriţi în trafic, care după ce sunt surprinşi încălcând legea, în loc să încerce să conştientizeze greşeala, pericolul şi să-şi asume aceste lucruri, aleg să-şi etaleze obsesia tipic românească privind capra vecinului, mai exact “grija” faţă de ceilalţi în încercarea penibilă de a căuta un nod în papură poliţiştilor. Să fim serioşi! Nu are nicio relevanţă sau importanţă şi nici nu ar fi schimbat cu nimic datele problemei, dacă am presupune că ceilalţi conducători auto ce au fost opriţi atunci au beneficiat sau nu de o eventuală clemenţă din partea poliţiştilor sau orice altceva ce am putea presupune că s-ar fi întâmplat ulterior acolo.  O reacţie penibilă şi care, mai pe scurt aşa, este exact de genul cocalarului ce este oprit, de exemplu, pentru că nu poartă centura de siguranţă şi care încearcă să se justifice, invocând că mai sunt şi alţii care nu poartă centura de siguranţă. Ca şi cum ar dori ca el să fie oprit şi sancţionat, ultimul, abia după ce toţi ceilalţi cond auto vor purta centura de siguranţă … o reacţie penibilă şi lipsită de vreo relevanţă, ce doar accetuează faptul că este conştient că a greşit şi a fost oprit pe bună dreptate.

În plus, pentru liniştea sa şi pentru ca altă dată să evite în a mai face nişte aprecieri ironice de prost gust şi fără vreo acoperire în realitate, cu privire la durata de timp în care i-a fost întocmit procesul verbal de contravenţie, ar trebui ca cineva să-i facă un pustiu de bine şi să-i spună că poliţistul de la rutieră în cele 45 de minute, este obligat de lege şi proceduri să facă şi altceva decât să completeze un formular, iar timpul scurs până la primirea procesului verbal de contravenţie, nu depinde numai de poliţistul din stradă, tocmai datorită acestor lucruri ce ţin de bucătăria internă a poliţiei.

Nu contest ca am gresit si ca trebuie sa platesc (oricum daca esti persoana cunoscuta esti vinovat prin definitie), dar sa stai cu radarul ascuns si la panda “poate mai pica ceva” in 2009 e de neconceput. Sectorul de drum nu era periculos, e virajat, nu sunt viteze mari, dar metehnele politistului-militian nu au disparut din pacate! Infatuarea, grobianismul, tratarea smechereasca a soferilor este aceeasi ca acum 20 de ani pentru ca, din pacate, mai trebuie sa treaca o generatie pana sa ne ajunga frumos amenda acasa si daca ai gresit sa poti plati fara a suporta ranjetul de satisfactie al “plotonierului” Martinescu pe care-l propun la avansare. Pe mazga aia de afara mi-a dat inclusiv amenda ca aveam numerele murdare.

După cum puteţi singuri observa, domnul Şerban suferă de nişte frustrări şi complexe datorate aerelor de vedetă, invocând că adevăratul motiv pentru care a fost sancţionat şi nu a beneficiat de clemenţă se datoreză popularităţii domniei sale, ca şi când i s-ar fi cuvenit un astfel de tratament, o mentalitate tipică parveniţilor. Ba mai mult, realizatorul tv s-a transformat şi într-un specialist în ale siguranţei privind circulaţia pe drumurile publice şi ne povestea tuturor că acel sector de drum nu este deloc periculos … Oare ce părere or avea acum rudele celor pe care i-a ucis chiar în accea zonă!? Cred că cel rămas în urmă în privinţa mentalităţii este chiar domnia sa, din moment ce se consideră specialist şi în alte domenii şi îşi permite să pună verdicte şi să stabilească dacă un anumit sector de drum este periculos sau nu. Viaţa i-a demonstrat că nu e deloc un cunoscător în acest domeniu, ci e doar o impresie a sa, similară cu a tuturor “reisărilor” pe care-i bălăcărea prin emisiunile sale.

Pentru cei ce trec pe dn1, dupa Valea Prahovei, iata si masinile care stau la panda: un logan galben in general pitulat in spatele unor intrari, semne sau boscheti si un jeep impunator cu capete de creta-n el.

Si contrar legislatiei, in zona nu e nici un indicator care sa te avertizeze ca exista mijloce de supraveghere! Le-am promis politistilor ca voi fi la fel de vigilent ca si ei, asa ca orice informatie privind “corectitudinea” politiei din zona este asteptata la cronica@primatv.ro. Promit discretie si satisfactii maxime!

Vă invit să citiţi ceea ce am postat chiar cu o zi înainte de tragicul accident, referitor la această “grijă” a domnului realizator tv pentru: “radarul ascuns si la panda “poate mai pica ceva” in 2009 e de neconceput“, pentru a nu mai relua şi aici discuţia referitoare la această falsă problemă, ce a devenit o adevărată obsesie autohtonă. Cât despre dorinţa acestuia de a se răzbuna pe acei poliţişti ce doar şi-au făcut treaba pentru care sunt plătiţi, ce s-ar mai putea spune …

Este penibilă această atitudine a unei persoane ce se presupune a fi formator de opinie şi un exemplu pentru cetăţeanul de rând, care se foloseşte de poziţia sa şi mijloacele pe care le are la îndemână pentru a poza într-un apărător al oamenilor de rând faţă de aşa-zisele abuzuri ale poliţiştilor, dar care în realitate nu urmăreşte nimic altceva decât să-şi satisfacă dorinţa prostească de răzbunare, datorată unor frustrări şi complexe. La fel cum şi jignirea total gratuită a unor oameni pe care nu-i cunoaşte, demonstrează caracterul infect şi ipocrit al domnului Şerban Huidu.

Cu toate astea, sper, de fapt sunt convins, că acolo la Braşov, colegii mei îşi vor face treaba într-un mod profesionist, demonstrând tuturor că majoritatea poliţiştilor din ţara asta, îşi fac meseria cu pasiune şi cu obiectivitate în ciuda tuturor impedimentelor. Şi chiar dacă pe la televiziuni domnul realizator tv este pur şi simplu devorat chiar de sistemul din care face parte, prin aceste “breaking news” total irelevante şi chiar penibile, unde toţi băgătorii de seamă ajung să-şi dea cu prărea.

Personal mi se pare cinică obsesia cu care fătucile şi analiştii lui peşte prăjit încearcă cu disperare să găsească sau să fabrice ceva “senzaţional şi în direct” în legătură cu acest subiect.

One thought on “Infatuarea, grobianismul, comportamentul şmecheresc şi ipocrizia au o imagine clară, Şerban Huidu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *