Mercedes-Benz Ener-G-Force a fost conceput iniţial ca o maşină de poliţie

La Salonul Auto de la Los Angeles, va avea premiera un concept de SUV al celor de la Mercedes-Benz, denumit Ener-G-Force. Iniţial, proiectul a fost conceput  ca o maşină de poliţie şi se numea “Highway Patrol Vehicle – 2025”, pentru concursul de design  “Los Angeles Design Challenge”.

Numai că rezultatul i-a încântat şi a fost atât de apreciat de către cei din conducerea Mercedes-Benz, încât au decis să elaboreze o versiune civilă a conceptului, construind un model full-size. Cel puțin, asta au declarat cei de la Mercedes.

[singlepic id=12 w=590 h=331 float=center]

Gorden Wagener, directorul de design de la Mercedes-Benz Cars a declarat că Ener-G-Force poate fi viziunea unui off-road ce reflectă liniile viitoare şi câteva indicii cu privire la cum va arăta off-road-ul G-Class de la Mercedes-Benz în viitor. Chiar dacă deocamdată este doar un concept şi pura fictiune, echipa de la Studio Mercedes-Benz Advanced Design din Carlsbad, California, a şi început să lucreze la proiectarea unui off-road pe baza acestui concept spectaculos.

Similar ca şi la actualul G-Class, conceptul de Ener-G-Force are o grilă a radiatorului de dimensiuni mari, iar farurile cu LED-uri poziţionate sub forma literei “G”, dau maşinii un aspect agresiv, la care contribuie şi roţile destul de mari cu jante de peste 20 inch.

Puteţi vedea aici câteva fotografii cu conceptul Ener-G-Force: [slideshow id=1]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *