Poliţia din Noua Zeelandă se dotează cu iPhone şi iPad

Poliţiştii din Noua Zeelandă vor fi dotaţi cu telefoane iPhone şi tablete iPad. Conform unui articol din publicaţia The National Business Review, oficialii poliţiei din Noua Zeelandă au anunţat zilele trecute că a fost semnat un contract prin care vor fi livrate 6000 de telefoane iPhone şi 3900 de tablete iPad (personalul poliţiei în Noua Zeelandă este undeva în jurul cifrei de 11000 de poliţişti). Decizia alegerii dispozitivelor ce rulează iOS, în detrimentul celor cu Android sau Windows, a venit în urma unui studiu ce a durat 11 luni şi care s-a bazat în principal pe feedback-ul a peste 100 de poliţişti din patru districte. La finalul acestui studiu, dispozitivele preferate de poliţiştii din Noua Zeelandă s-au dovedit a fi iPhone şi iPad.

new-zealand-police-iphone-ipad-applePrin acest contract ce se va derula pe parcursul următorilor 10 ani, poliţia din Noua Zeelandă renunţă la serviciile Telecom pentru Vodafone. În primele trei luni se vor plăti aprox. 3,65 milioane de dolari, urmând ca ulterior pe parcursul celor zece ani, costurile privind derularea contractului să ajungă în final la aprox. 134 milioane de dolari, ce includ pe lângă livrările de dispozitive Apple şi serviciile de comunicaţii mobile oferite de operator.

Poliţia din Noua Zeelandă se dotează cu iPhone şi iPadSe doreşte ca poliţiştii din Noua Zeelandă să poată accesa bazele de date mult mai uşor, direct din stradă, renunţându-se treptat la laptop-urile din maşinile de patrulare, astfel comunicaţiile să nu se mai limiteze la cele radio, iar accesarea mult mai facilă a bazelor de date, posibilitatea comunicării şi prin email, mesaje text sau transferul de fişiere multimedia, să fie posibilă cu o mai mare operativitate, fără a mai fi necesară deplasarea la sediu.

La noi în schimb, informatizarea sistemului se face complet aiurea. Şi în loc să scăpăm de hârţogărie prin implementarea unei noi baze de date, aceasta se adaugă la sistemul clasic, nu-l înlocuieşte. Iar în acest mod birocaţia sporeşte tocmai prin menţinerea vechilor evidenţelor şi a statisticilor bazate pe registre şi tot felul de hârtii. Astfel că am ajuns ca pentru un flgrant în care un poliţist prinde un hoţ, să mai avem încă 7-8 “plimbători de hârtii” pitulaţi prin te miri ce … birouri, compartimente sau foruri superioare cu denumiri pompoase, ce nu fac altceva decât să introducă acel flagrant în diverse statistici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *