Texas Highway Patrol

Poliţia Statului Texas renunţă la SIG Sauer pentru Smith&Wesson

Cu câteva zile în urmă Poliţia Statului Texas (Texas Department of Public Safety)  a anunţat că va înlocui pistoalele SIG Sauer calibru .357 SIG cu pistoale Smith & Wesson M&P9 calibru 9mm. Decizia este surprinzătoare, mai ales dacă avem în vedere cunoscuta preferinţă a americanilor pentru armele cu un calibru cât mai mare, datorită puterii de stopare superioare, în timp ce calibrul 9mm este mult mai popular şi utilizat la scară largă în Europa. 

Specialiştii din cadrul Texas Department of Public Safety au testat şi modele SIG Sauer de 9mm, dar spun că Smith & Wesson M&P9 s-a dovedit a fi superior. Principalele motive ce au stat la baza acestei alegeri ar fi reculul şi greutatea armei care sunt mai reduse în cazul modelului S&W. De asemenea crosa de la M&P9 are o formă mai ergonomică şi se potriveşte mai bine în mână în comparaţie cu cea de la SIG Sauer. Şi nu în ultimul rând, în privinţa performanţelor americanii spun că tot M&P9 ar fi superior.

Smith-Wesson-MP9

Înlocuirea pistoalelor se va face treptat, în primă fază cadeţii din academie vor primi noile pistoale, urmând ca în timp şi ceilalţi poliţişti din Poliţia Statului Texas să primească în dotare pistoale Smith & Wesson M&P9, concomitent cu parcurgerea unor cursuri de pregătire teoretică şi practică.

2 thoughts on “Poliţia Statului Texas renunţă la SIG Sauer pentru Smith&Wesson”

  1. Astia le schimba datorita reculului si greutatii, incredibil! Pff…si cand te gandesti ce pistoale au politistii romani: ruginite si foarte vechi.

  2. Ruginite?E rau ca nu isi curata armele atunci! Vechi…e rau ca nu se schimba…
    Cred ca americanii le schimba pentru ca…sunt americane SW.
    Asta e adevaratul motiv…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *