Primarul Radu Mazăre: fac orice pentru a nu fi atât de multă stricteţe ca în Europa de Vest şi în special de Nord, unde nu poţi să faci nimic, nimic

După ce în ultima vreme românii au constatat într-un mod cât se poate de concret cam cât de eficiente şi grozave au fost administraţiile locale în problema câinilor maidanezi, unde primarii din ţara asta au dovedit legături perverse cu ONG-urile, sifonări masive ale banului public şi o laşitate ieşită din comun ce reiese din faptul că au încercat să arunce vina la guvern sau parlament, invocând lipsa nu ştiu cărei legi, în ultimele zile primarii au ieşit la rampă cu o mai veche dorinţă a lor, aceea de a controla şi poliţia română. 

Deci primarii îşi doresc să fie şefi peste poliţie, să controleze şi instituţia de aplicare a legii din ţara asta. Asta în condiţiile în care nu cu mult timp în urmă, o ţară întreagă a putut vedea cum primarilor puţin le-a păsat de prevederile unei legi. Vă mai amintiţi despre scandalul privind incompabilităţile primarilor? Ei bine, legea respectivă este în vigoare de zece ani, nu de ieri sau alaltăieri. Iar primarii actuali au fost aleşi anul trecut, deci nu putem spune că nu ştiau de acele prevederi ale legii ce le interzic să facă parte din consiliile de administraţie. Cu toate astea, primarii au sfidat prevederile legii şi au încălcat-o cu bună ştiinţă. La aceea vreme, domnul primar Mazăre încerca să ne spună pe la televizor cât de nedreaptă este legea. Poate că avea dreptate, numai că indiferent cum este legea, bună sau rea, trebuie respectată necondiţionat, respectarea legii nu este facultativă. Tot domnul primar Mazăre a făcut atunci o declaraţie şocantă, dar care a trecut neobservată la vremea respectivă. El solicita: “daţi o amnistie pentru ce a fost până acum“. Cu alte cuvinte, omul încerca să ne spună că dacă cei ce încalcă legea sunt din gaşca lui, infractorii trebuie trecuţi cu vederea şi iertaţi. Superb, nu?

Astăzi, domnul primar Radu Mazăre a făcut din nou o declaraţie interesantă. Omul spune cu subiect şi predicat că: “fac orice pentru a nu fi atât de multă stricteţe ca în Europa de Vest şi în special de Nord, unde nu poţi să faci nimic, nimic” Deci pe domnul primar îl deranjează teribil ce se întâmplă prin ţările vest-europene şi mai ales în ţările nordice, recunoscute pentru nivelul de trai şi civilizaţie ridicat, pentru simplul motiv că acolo nu poate să facă mai nimic. Probabil că prin a face ceva, domnul primar înţelege numai a încălca legea, din moment ce în ţările unde legea se respectă cu sfinţenie el nu poate face nimic.

Interesantă este şi declaraţia ce dovedeşte că domnia sa n-are habar de acest domeniu. El ne spune că în cazul în care proiectul privind descentralizarea anumitor servicii ar intra în vigoare, iar Serviciul Poliţiei Rutiere ar trece în subordinea Consiliului Local, atunci ia în calcul să îmblânzească anumite prevederi. Deci domnul primar trăieşte cu impresia că-şi poate face propiul Cod Rutier, că poate modifica legea după cum doreşte.  Astfel că ne putem trezi ca după o noapte petrecută-n club, înconjurat de piţipoance, domnul Mazăre să decidă că în Constanţa, pentru atragerea turiştilor, conducerea autoturismelor de către beţivi sau drogaţi să fie permisă. N-ar fi exclus! Din păcate, astfel de indivizi ce nu au nicio legătură cu acest domeniu vor să conducă şi să ia decizii.

Totuşi nu ar trebui să ne mire această mentalitate şi faptul că Mazăre îşi doreşte să nu i se mai pună fiola din cinci în cinci metri, dacă ne aducem aminte că fiul său a fost suspectat şi cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Astfel de viziuni au numai cei ce se identifică în rolul celor ce încalcă regulile de circulaţie şi au probleme des cu poliţia rutieră, nicidecum cei ce şi-au pierdut vreun apropiat datorită inconştienţei unui beţiv sau a unui “reisăr”. Ori a celor ce îşi doresc şi ei să aibă posibilitatea de a circula pe stradă în siguranţă fără teama de a fi transformaţi într-o fracţiune de secundă în pastă de mici de vreo beizadea fără permis ce pilotează un bolid. Probabil că şi-ar schimba viziunile anarhiste dacă cineva apropiat lui ar fi victima unui beţiv ce nu a fost testat cu fiola şi astfel a ajuns să ucidă un nevinovat ce a avut ghinionul să se întâlnească cu un aşa specimen inconştient.

Aşa că pe români îi aşteaptă vremuri superbe în care datorită “descentralizării” şi a “regionalizării” aplicarea legii nu se va mai face unitar la nivel naţional, cum este normal, ci după ideile şi viziunile fiecărui primar. Trăiască feudalizarea şi federalizarea acestei ţări, spre care ne îndreptăm cu paşi repezi, “mulţumită” obsesiei baronilor locali în a controla absolut toate domeniile!

Şi mai dă-i încolo pe fraierii din ţările nordice, cu nivelul lor ridicat de trai şi civilizaţie … că românii ce îşi doresc o viaţă asemănătoare sunt proşti, noroc cu domnul primar care le spune cât de rău şi ce nasol e acolo.

2 thoughts on “Primarul Radu Mazăre: fac orice pentru a nu fi atât de multă stricteţe ca în Europa de Vest şi în special de Nord, unde nu poţi să faci nimic, nimic”

  1. >>Probabil că şi-ar schimba viziunile anarhiste dacă cineva apropiat lui ar fi victima unui beţiv ce nu a fost testat cu fiola

    Pai nu are decat sa bage legi dinastea si sigur se rezolva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *