Ultimul kill feature marca Steve Jobs

 Dacă e să facem o recapitulare sumară a ceea ce a lăsat în urma sa Steve Jobs, numai în privinţa domeniului smartphone-urilor, putem spune că practic, omul este creatorul telefoanelor inteligente, odată cu lansarea din 2007 a primului iPhone, un smartphone multimedia proiectat să îndeplinească rapid şi comod sarcini complexe, folosind numai degetul arătător şi ecranul tactil.

Cei de la Apple au fost primii ce au introdus un senzor de proximitate, capabil să detecteze atunci când cineva ducea telefonul la ureche, oprind în mod automat iluminarea ecranului şi alte funcţii care puteau incomoda desfăşurarea unui apel telefonic, dar şi accelerometrul integrat care asigura rotirea automată a interfeţei, astfel încât să privim întodeauna din poziţia corectă colecţia de fotografii, paginile web şi listele de contacte.

Apple iPhone a dat startul unei etape noi în domeniul telefoanelor inteligente şi a fost considerat de mulţi drept cel mai revoluţionar gadget din istorie.

Iar la fiecare nouă generaţie Jobs a introdus şi lansat ceva revoluţionar. Chiar şi la ultimul model, upgrade-ul 4S, Apple a venit cu un aşa zis “killer feature”, respectiv această nouă aplicaţie “Siri”. Evident că s-au format două tabere: una a negativiştilor care considerau că în practică este greu de utilizat şi că nu ai nevoie de aşa ceva, iar cealaltă a entuziaştilor.

După lansarea lui iPhone, speculaţiile nu-şi mai prea au rostul deoarece aplicaţia a putut fi testată şi funcţionează peste aşteptări, surclasând implementările similare ale celorlalţi producători.

Cei de la stuff.tv au făcut şi o demonstraţie video, iar aplicaţia este capabilă să interpreteze corect fraze destul de lungi, răspunde corect la comenzi sau întrebări, dar şi poate asocia gradul de rudenie al posesorului cu contactele din listă, oferind posibilitatea trimiteri unui mail soţiei fără a fi nevoie să-i rosteşti numele ci spunând doar “send an e-mail to my wife”.

                   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *