Un succes răsunător al poliţiştilor, dar care deranjează

Astăzi, pe tot parcursul zilei, am asistat la o mostră de prostituţie mediatică, practicată de către cei din televiziuni, pe marginea succesului pe plan profesional al colegilor mei de la Combaterea Crimei Organizate şi Operaţiuni Speciale, ce au reuşit să dejoace un atentat cu bombă ce viza un membru al unei grupări infracţionale rivale.  Sunt puţine forţe de poliţie din lumea asta care să se poată mândri cu astfel de operaţiuni, în care poliţiştii să intre pe fir şi să dejoace un asasinat comandat. Fie că vor sau nu să recunoască, fie că vor sau nu să vadă, toţi cei ce astăzi s-au întrecut în a arunca cu noroi în munca unor oameni nu pot schimba ceea ce s-a întâmplat în realitate, nu pot schimba faptele, dar s-au străduit din răsputeri să schimbe percepţia publicului. Şi din păcate reuşeşc în foarte multe cazuri, deoarece cu televizorul … îndobitocim poporul.

Ştirea este ştire. Cum o ambalezi şi o prezinţi, face diferenţa. Or, goana după rating a scos televiziunile din rutină şi le-a împins spre perversiuni.  Mă refer la atacurile virulente şi complet gratuite la adresa acestei categorii profesionale, care prin abrutizare şi formă nu au făcut nimic altceva, decât să dovedească măsura succesului înregistrat astăzi de poliţişti.

Să o luăm pe rând. Ce s-a întâmplat de fapt?

Acesta este comunicatul de presă oficial emis de către Poliţia Română:

Trei persoane au fost surprinse în flagrant în timp ce amplasau un dispozitiv exploziv sub autoturismul unei persoane din municipiul Piatra-Neamţ.
Poliţia Română, în urmă cu mai multe zile, a obţinut informaţii despre intenţia de suprimare a vieţii unei persoane, membru al unei grupări infracţionale, prin amplasarea unui dispozitiv exploziv la autoturismul acestuia.
A fost informată structura de parchet competentă, respectiv D.I.I.C.O.T..
După identificarea presupuşilor autori, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., structurile de specialitate ale Poliţiei Române i-au monitorizat prin activităţi specifice.
La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Bacău şi S.C.C.O. Neam şi procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ au depistat, în flagrant delict, trei dintre suspecţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.
În sarcina presupuşilor autori se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, în vederea suprimării vieţii lui B.M., proprietarul autoturismului.
Din primele verificări, a rezultat că dispozitivul artizanal conţinea aproximativ un kilogram substanţă explozivă, iar detonarea urma să fie realizată mecanic.
Membrii grupării intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neam, aparţinând altor două părţi vătămate, activitaţi care nu s-au realizat, urmare a intervenţiei organelor de urmărire penală.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 şi 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a şi e Cod penal şi art. 32 din Legea nr. 535/2004.
Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., Serviciul Român de Informaii şi D.G.I.P.I.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamţ au fost conduse şase persoane în vederea audierii, procurorii D.I.I.C.O.T. urmând a dispune măsurile legale în cauză, după finalizarea audierilor.
IGPR – Centrul de Informare și Relații Publice

Trecând peste exprimarea plastică specifică comunicatelor de presă oficiale, reţinem faptul că poliţiştii ăştia români pe care toată lumea îi blamează, au intrat pe fir şi au aflat despre intenţiile criminale ale unor interlopi, ce vizau eliminarea în stil mafiot a unui rival. I-au monitorizat, filat şi supravegheat într-un mod cât se poate de profesionist, din moment ce infractorii nu au bănuit nimic şi au încercat să-şi pună în aplicare intenţiile. Iar azi-noapte, imediat după ce au montat dispozitivul explozibil, poliţiştii i-au săltat, realizând un flagrant ca la carte, exact ca în speţele ideale din manuale.

Repet, acesta este un succes pe plan profesional cu care puţine forţe de poliţie din lume, mult mai titrate şi admirate, se pot mândri. Drept dovadă este şi promptitudinea cu care SRI-ul şi-a pus imediat la treabă purtătorii de cuvând, ce au apărut ca ciupercile după ploaie, imediat pe la toate televiziunile, în încercarea de a-şi aroga diverse merite în acest caz, profitând de faptul că după ce infractorii au fost prinşi de poliţişti, pirotehniştii lor au dezamorsat dispozitivul. Dar deşi nu s-a văzut, munca cu adevărat calificată şi mult mai riscantă a fost făcută de poliţişti.

[singlepic id=19 w=320 h=240 float=left]

Cu toate acestea, în ţara asta mass-media, chiar şi când se întâmplă un lucru bun, încearcă din răsputeri să transforme absolut orice ştire într-un scandal. Aşa-zişii jurnalişti sunt obsedaţi până la isterie de scandaluri.  Şi uite aşa am ajuns să vedem pe la televizor numai personaje imbecile, lipsite de orice logică, dar care în goana lor oarbă după obedienţa faţă de sarcinile trasate de către interesele politice ale patronatului, îşi etaleză zilnic indignările sterile, lipsite de orice urmă de credibilitate.

Nimic nu a rămas neîncercat: studiourile s-au umplut cu inşi care habar n-aveau ce s-a întâmplat, dar nici n-aveau vreo reţinere să-şi dea cu părerea. De la conspiraţii închipuite până la alegerile din C.S.M. De la scenarii descoperite de minţi odihnite şi legende urbane până la “Jos Băsescu!”. De la prezumatul pericol inutil, la stări artificiale de panică indusă. Plus mult, mult pupincurism din partea unor invitaţi lingăi, ce ar face orice ca să intre pe sub pielea celor din televiziuni şi să mai fie invitaţi şi altă dată, pentru că au dovedit faptul că rolul de hârtie igienică li se potriveşte de minune.

I-am privit cu statornică scârbă cum căutau cu disperare un nod în papură, vehiculând că activitatea infracţională ar fi trebuit întreruptă mult mai devreme, înainte ca dispozitivul să fie montat pe maşină. Cât de greu o fi să realizezi că nu poate fi condamnat un individ dacă infracţiunea nu s-a consumat, iar tentativa poate fi demontată mult mai uşor de un avocat abil? Oare în mintea lor deţinerea unor dispozitive explozibile echivalează cu montarea unuia la un autoturism pentru un scop clar? Din păcate pentru ţara asta, televiziunile sunt pline de asemenea oameni, care nu se pricep la nimic, dar în schimb îşi dau cu părerea, formează opinii, analizează şi manipulează opinia publică, dând apă la moara paranoicilor care visează cu ochii deschişi la conspiraţii puse la cale de guvernele ţărilor ce conduc lumea pentru a extermina populaţia în scopul menţinerii rezervelor de gogonele şi chiftele.

Unele televiziuni s-au grăbit să titreze titluri din categoria “şoc şi groază”  de genul “Clanurile interlope fac legea în Neamţ“, difuzând imagini din 2010!? Deşi, tocmai ce s-a întâmplat astăzi îi contrazice şi dovedeşte că nu e deloc aşa.

În încheiere, vreau să-mi felicit colegii de la combaterea crimei organizate şi operaţiuni speciale pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi pentru că au demonstrat încă o dată că poliţiştii ăştia români, aşa cum sunt ei, puşi de toată lumea la stâlpul infamiei, îşi fac treaba cu pasiune şi devotament, chiar dacă societatea refuză măcar să le recunoască eforturile.

3 thoughts on “Un succes răsunător al poliţiştilor, dar care deranjează”

  1. Logica polițienească a flagrantului, conform căreia e nevoie să lași hoțul să fure ca să fie hoț, înainte de a-l sălta, ridică anumite dificultăți de înțelegere în rândul poporului. Dincolo de asta, băieții merită mai mult decât felicitări pentru acest flagrant. Poate ar trebui să-și amintească cuvântul ala pe care polițiștii l-au uitat de prin 2009? Cum care cuvânt?
    … „Primă”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *